PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Kurylewicz

Andrzej Kurylewicz
URODZONY: 24 listopad 1932, Lwów
ZMARŁ: 13 kwiecień 2007 w wieku 74 lat, Konstancin (Polska)
Filmografia
 MUZYKA (32)
2005
Lekarz drzew
Muzyka
1998
Bohatyrowicze
Muzyka
1991
Panny i wdowy
Muzyka
1986
Rykowisko
Muzyka
1986
Nad Niemnem
Muzyka
1980
Krab i Joanna
Muzyka
1980
Droga
Muzyka
1979
Lekcja martwego języka
Muzyka
1979
"...Cóżeś ty za pani..."
Muzyka
1979
Piwnica Wandy Warskiej
Kompozytor
1977
Gdyby ryby mogły mówić
Muzyka
1975
Domy z deszczu. Impresja z Konstantego Paustowskiego
Muzyka
1972
Most
Muzyka
1970
Draka
Muzyka
1969
Egzamin
Muzyka
1969
Ludzie z piwnicy
Muzyka
1969
Ostatni świadek
Muzyka
1969
Czekam w Monte Carlo
Muzyka
1968
Tren na śmierć konia
Muzyka
1967
Ja gorę (TV)
Muzyka
1967
Kontrybucja
Muzyka
1966
Sublokator
Muzyka
1965
Niedziela sprawiedliwości
Muzyka
1965
Matura
Muzyka
1965
Pierwszy pawilon (TV)
Muzyka
1964
Docent H. (TV)
Muzyka
1962
Dziewczyna z dobrego domu
Muzyka
1962
Szpital
Kompozytor
1961
Zabawa
Muzyka
1961
Rzeczywistość
Muzyka
1960
Powrót
Muzyka
1958
Ostatni strzał
Muzyka
 AKTOR (3)
2003
Czy pamiętasz? Wanda Warska i Andrzej Kurylewicz
(bohater filmu)
1975
Alek, Duduś, Drążek...
On sam
1963
Opus jazz
On sam
 ZDJĘCIA (1)
1967
Cyrograf dojrzałości (TV)
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll