PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Jerzy Szeski
URODZONY: 29 marzec 1920, Chersoń
ZMARŁ: 07 grudzień 1992 w wieku 72 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (38)
1984
Pobojowisko
Scenografia
1984
Pobojowisko
Dekorator wnętrz
1984
Pobojowisko
Kostiumy
1981
Znachor
Scenografia
1980
Rycerz
Scenografia
1979
Racławice. 1794
Scenografia
1979
Do krwi ostatniej
Scenografia
1978
...Gdziekolwiek jesteś, panie prezydencie...
Scenografia
1978
... Gdziekolwiek jesteś panie prezydencie...
Scenografia
1978
Do krwi ostatniej...
Scenografia
1977
Pasja
Scenografia
1977
Przegrana bitwa
Scenografia
1977
Przegrana bitwa
Kostiumy
1977
Pasja
Kostiumy
1976
Trędowata
Scenografia
1975
Dzieje grzechu
Kostiumy
1974
Wielkanoc (TV)
Kostiumy
1972
Szklana kula
Kostiumy
1971
Mateo Falcone (TV)
Scenografia
1971
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni
Scenografia
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
Scenografia
1971
Dekameron 40 czyli cudowne przytrafienie pewnego nieboszczyka
Kostiumy
1970
Album polski
Scenografia
1970
Krajobraz po bitwie
Scenografia
1967
Szach i mat (TV)
Kostiumy
1967
Wenus z Ille (TV)
Kostiumy
1967
Ślepy tor (TV)
Kostiumy
1965
Popioły
Kostiumy
1960
Marysia i krasnoludki
Scenografia
1959
Miejsce na ziemi
Kostiumy
1956
Cień
Dekorator wnętrz
1956
Cień
Kostiumy
1956
Nikodem Dyzma
Kostiumy
1955
Godziny nadziei
Kostiumy
1954
Trudna miłość
Dekorator wnętrz
1954
Trudna miłość
Kostiumy
1954
Kariera
Kostiumy
1954
Pokolenie
Kostiumy
 PION REŻYSERSKI (4)
1977
Trakt królewski
Współpraca
1967
Listy Jana Trzeciego
Reżyser
1966
Capricos
Reżyser
1960
Marysia i krasnoludki
Reżyser
 SCENARIUSZ (3)
1971
Mateo Falcone (TV)
Na podstawie
1967
Listy Jana Trzeciego
Scenariusz
1960
Marysia i krasnoludki
Na podstawie
Opis
Scenograf, kostiumograf, reżyser. Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich. Absolwent Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. W 1950 roku stworzył pierwsze kostiumy do filmu "Warszawska premiera" oraz był asystentem reżysera. Autor kostiumów do takich filmów jak: "Nikodem Dyzma" (1956), "Kanał" (1956), "Popioły" (1965), "Przygody Pana Michała" (1969). Scenograf filmów: "Trędowata" (1976), "...Gdziekolwiek jesteś Pani Prezydencie..." (1978), "Znachor" (1981).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll