PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Jerzy Janicki
URODZONY: 10 sierpień 1928
ZMARŁ: 15 kwiecień 2007 w wieku 78 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (30)
2007
Teczka
Opieka pedagogiczna
2006
Bramy przez które wędrowała historia
Scenariusz
2005
Przestrzenie Banacha
Scenariusz
2004
Opowieść o czterech flagach czyli burza dziejowa we Lwowie
Scenariusz
1992
Warszawa. Rok 5703
Scenariusz
1992
Tragarz puchu
Na podstawie
1991
Wszystko dla Orląt
Scenariusz
1989
Urodzony po raz trzeci
Scenariusz
1989
Po własnym pogrzebie
Scenariusz
1988
Spadek
Scenariusz
1988
Tońko, czyli legenda o ostatnim baciarze
Scenariusz
1987
Koniec sezonu na lody
Scenariusz
1986
Wcześnie urodzony
Scenariusz
1986
Kino objazdowe
Scenariusz
1985
Chrześniak
Scenariusz
1985
Porwanie
Scenariusz
1984
Umarłem, aby żyć
Scenariusz
1984
Ultimatum
Scenariusz
1983
Pastorale Heroica
Scenariusz
1978
Koty to dranie
Scenariusz
1977
Wolna sobota
Scenariusz
1977
Wesołych świąt
Scenariusz
1977
Wesołych świąt
Autor dialogów
1976
Hasło
Scenariusz
1974
Cień tamtej wiosny
Scenariusz
1971
Milion za Laurę
Scenariusz
1968
Człowiek z M-3
Scenariusz
1966
Bumerang
Scenariusz
1965
Trzy kroki po ziemi
Na podstawie
1964
Przerwany lot
Scenariusz
 PRODUKCJA (5)
1988
Warszawskie gołębie
Kierownik produkcji
1988
Warszawskie gołębie
II kierownik produkcji
1987
Cesarskie cięcie
II kierownik produkcji
1984
Bez końca
Współpraca produkcyjna
1983
Kasztelanka
Współpraca produkcyjna
 PION REŻYSERSKI (2)
2006
Bramy przez które wędrowała historia
Reżyser
2004
Opowieść o czterech flagach czyli burza dziejowa we Lwowie
Reżyser
 INNE (1)
1988
Tońko, czyli legenda o ostatnim baciarze
Lektor
 AKTOR (1)
2007
Ostatni taki Kresowiak
(bohater filmu)
Opis
Współautor powieści radiowych "Matysiakowie" i "W Jezioranach". W latach 1982-87 kierownik literacki zespołu filmowego "Iluzjon".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll