PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Ziarnik

Jerzy Ziarnik
URODZONY: 05 lipiec 1931, Warszawa
ZMARŁ: 31 grudzień 1999 w wieku 68 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (43)
1986
Mistrz - prezydent
Reżyser
1985
Warszawa lat 1915-1922
Reżyser
1985
Społeczne niepokoje
Reżyser
1985
Warszawa lat 1923-1928
Reżyser
1985
Przed wielką wojną
Reżyser
1980
Polska 80
Reżyser
1979
Pogodna jesień
Reżyser
1979
Szkice do portretu jubilatki
Reżyser
1979
Patrzę na Twoją fotografię
Reżyser
1979
Prawo do kultury
Reżyser
1978
Jeden z 460
Reżyser
1978
Pierścienie Białeckiego
Reżyser
1978
Kłopoty z pierścieniami
Reżyser
1977
Wyroby ze spiekanych proszków metali w W.Z.M.
Reżyser
1975
Czas przyspieszeń
Reżyser
1975
Nasze horyzonty
Reżyser
1974
Najmłodsi żołnierze
Reżyser
1973
Mianuję obywatela aktorem
Reżyser
1973
I ty możes zbyć mecenasem
Reżyser
1973
Polska naszych dni
Reżyser
1973
Komu zabytek
Reżyser
1972
Niebieskie jak Morze Czarne
Reżyser
1971
Kłopotliwy gość
Reżyser
1971
Hanuszkiewicz
Reżyser
1969
Kilińszczacy
Reżyser
1969
Nowy
Reżyser
1967
Wycieczka w nieznane
Reżyser
1966
Gry i zabawy
Reżyser
1966
Muzeum
Reżyser
1966
Dom Matysiaków
Reżyser
1964
Życie zaczyna się wcześniej
Reżyser
1964
Życie zaczyna sie wczesniej
Reżyser
1963
Rodzice
Reżyser
1963
Powszedni dzień gestapowca Schmidta
Reżyser
1963
Ziemia wielkopolska
Reżyser
1963
Po 70 latach
Reżyser
1961
W kręgu ciszy
Reżyser
1959
Kochamy dzieci
Reżyser
1959
Najlepsze chwile naszego życia
Reżyser
1958
Polacy nie gęsi
Reżyser
1958
400 lat Poczty Polskiej
Reżyser
1957
Witaj ojczyzno
Reżyser
1956
Miasteczko
Reżyser
 SCENARIUSZ (22)
1986
Mistrz - prezydent
Scenariusz
1985
Społeczne niepokoje
Scenariusz
1985
Warszawa lat 1923-1928
Scenariusz
1985
Przed wielką wojną
Scenariusz
1985
Warszawa lat 1915-1922
Scenariusz
1979
Pogodna jesień
Scenariusz
1979
Patrzę na Twoją fotografię
Scenariusz
1978
Jeden z 460
Scenariusz
1978
Pierścienie Białeckiego
Scenariusz
1975
Nasze horyzonty
Scenariusz
1974
Najmłodsi żołnierze
Scenariusz
1973
Mianuję obywatela aktorem
Scenariusz
1972
Niebieskie jak Morze Czarne
Scenariusz
1971
Kłopotliwy gość
Scenariusz
1969
Kilińszczacy
Scenariusz
1969
Nowy
Scenariusz
1967
Wycieczka w nieznane
Na podstawie
1966
Dom Matysiaków
Scenariusz
1963
Rodzice
Scenariusz
1961
W kręgu ciszy
Scenariusz
1959
Najlepsze chwile naszego życia
Scenariusz
1958
400 lat Poczty Polskiej
Scenariusz
Opis
Polski reżyser, scenarzysta filmów dokumentalnych i fabularnych. Ukończył Wydział Reżyserii WGiK-u w Moskiwie. Był laureatem licznych nagród. W 1986 roku otrzymał Złoty Ekran za cykl filmów o Warszawie. Rok później, za te same filmy, otrzymał Nagrodę Przewodniczącego Komitetu ds. Radia i Telewizji. Był także nagradzany przez Ministerstwo Kultury oraz miasto stołeczne Warszawa.

opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll