PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Michał Lorenc

Michał Lorenc
URODZONY: 05 październik 1955, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MUZYKA (113)
2017
Ach śpij kochanie
Muzyka
2017
Śpij kochanie
Muzyka
2016
Smoleńsk
Muzyka
2016
Historia Roja
Muzyka
2015
Dotknięcie anioła
Muzyka
2015
Amnezja
Muzyka
2015
Wytrwałość
Muzyka
2014
Jaster. Tajemnica Hela
Muzyka
2014
Jurek
Muzyka
2013
Dream to fly
Muzyka
2012
Zabójczy Ogień
Muzyka
2012
Przeżyć Afganistan
Muzyka
2012
Ja jestem
Muzyka
2012
Matka 24h
Muzyka
2011
Kiedyś będziemy szczęśliwi
Muzyka
2011
Prawdziwy koniec zimnej wojny
Muzyka
2011
W imieniu diabła
Muzyka
2011
Znieważona ziemia
Kompozytor
2011
Jan Paweł II. Szukałem Was…
Kompozytor
2011
Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł
Kompozytor
2011
Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł
Aranżer, Instrumentator
2010
Różyczka
Muzyka
2010
Gorycz i chwała
Muzyka
2010
Kołysanka
Muzyka
2010
Wodniczka. Ochrona w Polsce i w Niemczech
Muzyka
2010
Śluby panieńskie
Muzyka
2010
Śluby panieńskie
Kompozytor
2010
Obrazy z fabryki śmierci
Kompozytor
2010
Solidarni 2010
Kompozytor
2010
Z Gliwic do Paryża. Wojciech Pszoniak
Kompozytor
2009
Mniejsze zło
Muzyka
2009
Wyłączność
Muzyka
2008
Trzech kumpli
Muzyka
2008
Cztery noce z Anną
Muzyka
2008
Po-Lin. Okruchy pamięci
Muzyka
2008
Do bólu
Muzyka
2008
Po-Lin. Okruchy pamięci
Kompozytor
2008
Gry wojenne
Muzyk
2007
Wszystko będzie dobrze
Muzyka
2007
Z miłości
Muzyka
2007
Wino truskawkowe
Muzyka
2007
Opowiem ci jak wrócę
Kompozytor
2006
Statyści
Muzyka
2006
Fundacja
Muzyka
2006
Wiersz na Manhattanie
Muzyka
2006
Uciekinier
Kompozytor
2005
Solidarność, solidarność...
Muzyka
2005
Fale. Wyjazd
Muzyka
2005
Rumuński list
Muzyka
2005
Mały brat. Charles de Foucauld
Muzyka
2004
Piekło niebo
Muzyka
2004
Ćwiczenia z niepamięci
Muzyka
2004
Masakra w klasztorze
Muzyka
2003
Żurek
Muzyka
2003
Symetria
Muzyka
2002
Żywot gorszyciela poczciwego
Muzyka
2002
Kiniarz
Muzyka
2001
Przeżyć przedwiośnie
Muzyka
2001
Tam, gdzie żyją Eskimosi
Kompozytor
2001
Przedwiośnie
Kompozytor
2000
Żółty szalik
Muzyka
2000
Piąta pora roku
Muzyka
2000
Daleko od okna
Muzyka
1999
Zakochani
Muzyka
1999
O każdej porze
Muzyka
1999
Cisza, ciemność
Muzyka
1999
Jak narkotyk
Muzyka
1999
Portret męski we wnętrzu
Muzyka
1998
Amok
Muzyka
1998
Nic
Muzyka
1998
Fotoamator
Muzyka
1998
Złoto dezerterów
Muzyka
1998
Zabić Sekala
Muzyka
1998
Franciszkański spontan
Muzyka
1997
Bandyta
Muzyka
1997
Przystań
Muzyka
1996
Krew i wino
Muzyka
1996
Poznań 56
Muzyka
1995
Pokuszenie
Muzyka
1995
Prowokator
Muzyka
1995
Deborah
Muzyka
1994
Wyliczanka
Muzyka
1994
Ptaszka
Muzyka
1994
Psy 2. Ostatnia krew
Muzyka
1994
Embrion
Muzyka
1994
Podróż na wschód (TV)
Muzyka
1993
Łowca - ostatnie starcie
Muzyka
1993
Lepiej być piękną i bogatą
Muzyka
1993
Lazarus
Muzyka
1993
Skutki noszenia kapelusza w maju (TV)
Muzyka
1992
Dim.
Muzyka
1992
Sauna (TV)
Muzyka
1992
Pamiętnik znaleziony w garbie
Muzyka
1992
Psy
Muzyka
1991
Kroll
Muzyka
1991
Halo, jestem tutaj!
Muzyka
1991
Kanalia
Muzyka
1991
Dziecko szczęścia
Muzyka
1991
Ferdydurke
Muzyka
1991
Koniec gry
Muzyka
1990
Trójkąt śmierci
Muzyka
1990
Kapitan Conrad
Muzyka
1990
Zakład
Muzyka
1990
Superwizja
Muzyka
1990
Pensjonat Słoneczny blask
Muzyka
1990
Historia niemoralna
Muzyka
1989
Bal na dworcu w Koluszkach
Muzyka
1989
300 mil do nieba
Muzyka
1988
Zakole
Muzyka
1988
Piłowanie
Muzyka
1987
Łuk Erosa
Muzyka
1986
Kalejdoskop
Muzyka
1982
Latawiec
Muzyka
Opis
Skomponował muzykę do kilkudziesięciu filmów. W latach 1973-77 był związany z "Wolną Grupą Bukowiną". W latach 1975-78 nagrywał piosenki do audycji "Zgryz" Macieja Zembatego, nadawanej w 3. Programie Polskiego Radia. W latach 1979-81 występował razem z Jackiem Kleyffem i Michałem Tarkowskim w "Teatrze Paranoicznym". Odznaczony Orderem Orła Białego w uznaniu "znamienitych zasług dla kultury polskiej, za wybitne osiągnięcia w pracy artystycznej i twórczej" (2016).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll