PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Angelina Jolie
URODZONA: 04 czerwiec 1975, Los Angeles
Filmografia
 AKTORKA (29)
2019
Czarownica 2
2015
Nad morzem
Vanessa
2015
Kung Fu Panda 3
Tigress (głos)
2014
Czarownica 3D
Zła królowa
2013
Międzynarodowy Trybunał Karny
2011
Kung Fu Panda 2
Mistrzyni Tygrysica (głos)
2010
Turysta
Elise Clifton-Ward
2010
Wyjście przez sklep z pamiątkami
(ona sama)
2010
Życie Jane
ona sama
2010
Salt
Evelyn Salt
2008
Wanted - Ścigani
Fox
2008
Kung Fu Panda
Mistrzyni Tygrysica (głos)
2008
Oszukana
Christine Collins
2007
Beowulf
matka Grendela
2007
Cena odwagi
Mariane Pearl
2006
Dobry agent
Margaret "Clover" Russell
2005
Pan i pani Smith
Jane Smith
2004
Złodziej życia
Illeana Scott
2004
Aleksander
Olimpia
2004
Rybki z ferajny
Lola (głos)
2004
Sky Kapitan i świat jutra
Francesca Cook
2003
Lara Croft Tomb Raider: Kolebka życia
Lara Croft
2002
Co za życie
Lanie Kerigan
2001
Lara Croft: Tomb Raider
Lara Croft
2001
Grzeszna miłość
Julia Russell / Bonny Castle
2000
60 sekund
Sara 'Sway' Wayland
1999
Kolekcjoner kości
Amelia Donaghy
1999
Przerwana lekcja muzyki
Lisa Rowe
1998
Gra w serca
Joan
 PRODUKCJA (4)
2015
Nad morzem
Producent
2014
Niezłomny
Producent
2014
Difret
Producent wykonawczy
2012
In The Land Of Blood And Honey
Producent
 PION REŻYSERSKI (3)
2015
Nad morzem
Reżyser
2014
Niezłomny
Reżyser
2012
In The Land Of Blood And Honey
Reżyser
 SCENARIUSZ (2)
2015
Nad morzem
Scenariusz
2012
In The Land Of Blood And Honey
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll