PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jadwiga Smosarska

Jadwiga Smosarska
URODZONA: 23 wrzesień 1898, Warszawa
ZMARŁA: 01 listopad 1971 w wieku 73 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (14)
2008
Jadwiga Samosarska
(bohater filmu)
1975
Gdy królowały gwiazdy
Ona sama
1937
Skłamałam
Helena Urbankówna, później Burska
1937
Ułan księcia Józefa
oberżystka Kasia
1936
Barbara Radziwiłłówna
Barbara Radziwiłłówna
1936
Jadzia
Jadzia Maliczówna
1935
Dwie Joasie
Joasia
1934
Czy Lucyna to dziewczyna?
Lucyna Bortnowska i Julian Kwiatkowski
1933
Prokurator Alicja Horn
prokurator Alicja Horn
1932
Rok 1914
Hanka Rudnicka
1932
Księżna łowicka
Joanna Grudzińska
1930
Na Sybir
jego córka Rena
1928
Tajemnica starego rodu
Lidia, córka Szymona; Alicja, córka księcia Zamiłło
1921
Cud nad Wisłą
jego córka Krysta
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll