PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
MENU
Mieczysław Juliusz Jahoda
URODZONY: 21 grudzień 1912, Kraków
ZMARŁ: 16 maj 2009 w wieku 96 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (48)
1987
Sami dla siebie
Zdjęcia
1985
Tętno
Zdjęcia
1984
Umarłem, aby żyć
Zdjęcia
1982
Do góry nogami
Zdjęcia
1981
Amnestia
Zdjęcia
1976
Motylem jestem, czyli romans czterdziestolatka
Zdjęcia
1975
Mazepa
Zdjęcia
1973
Jutro
Zdjęcia
1972
Jezioro osobliwości
Zdjęcia
1972
Jak daleko stąd, jak blisko
Zdjęcia
1971
Skorpion, panna i łucznik
Zdjęcia
1971
Nie lubię poniedziałku
Zdjęcia
1970
Przystań
Zdjęcia
1970
Śpiewa Violetta Villas
Zdjęcia
1969
Bema pamięci rapsod żałobny
Zdjęcia
1969
Tylko umarły odpowie
Zdjęcia
1969
Jak powstali Skaldowie
Zdjęcia
1969
Koncert na 707 ulic
Zdjęcia
1969
Suita Yoruba
Zdjęcia
1969
Czesław Niemen śpiewa
Zdjęcia
1968
Idzie żołnierz...
Zdjęcia
1968
Wniebowstąpienie
Zdjęcia
1968
Bramy Raju
Zdjęcia
1967
Katarynka
Zdjęcia
1967
Fantomy
Zdjęcia
1967
Pieśń triumfującej miłości (TV)
Zdjęcia
1967
Pavoncello (TV)
Zdjęcia
1967
Fantomy
Zdjęcia
1966
Odwiedziny o zmierzchu
Zdjęcia
1966
Szyfry
Zdjęcia
1965
Człowiek z kwiatem w ustach
Zdjęcia
1965
Jutro Meksyk
Zdjęcia
1965
Wojna domowa
Zdjęcia
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
Zdjęcia
1963
Naprawdę wczoraj
Zdjęcia
1962
Spóźnieni przechodnie
Zdjęcia
1962
Spotkanie w Bajce
Zdjęcia
1961
Ogniomistrz Kaleń
Zdjęcia
1960
Krzyżacy
Zdjęcia
1960
Przygoda w terenie
Zdjęcia
1958
Pożegnania
Zdjęcia
1958
Stadion
Zdjęcia
1957
Spotkania
Zdjęcia
1957
Pętla
Zdjęcia
1956
Zimowy zmierzch
Zdjęcia
1952
Karmik jankowy
Zdjęcia
1952
Harcerze na zlocie
Zdjęcia
1952
Zielarze z Kamiennej Doliny
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (32)
2004
Dol
Opieka pedagogiczna
2004
Kuracja
Opieka pedagogiczna
2003
Ostatni człowiek
Opieka pedagogiczna
1998
Klatka
Opieka pedagogiczna
1998
Kopciuch
Opieka pedagogiczna
1988
Anioł
Opieka pedagogiczna
1987
Weekend
Opieka pedagogiczna
1986
Magia kina
Opieka pedagogiczna
1986
Wózek
Opieka pedagogiczna
1986
Ene - due
Opieka pedagogiczna
1984
Kuracja
Opieka pedagogiczna
1976
Siła bezwładu
Opieka pedagogiczna
1975
Przed sezonem
Opieka pedagogiczna
1975
Bomba
Opieka pedagogiczna
1975
Oni
Opieka pedagogiczna
1975
Kobieta
Opieka pedagogiczna
1975
Nocny Kowboj
Opieka pedagogiczna
1975
Przypowieść
Opieka pedagogiczna
1974
Stacja chandra
Opieka pedagogiczna
1974
Wielkanoc
Opieka pedagogiczna
1974
Godziny wieczorne
Opieka pedagogiczna
1973
Szkic do sześciu części
Opieka pedagogiczna
1973
Układ
Opieka pedagogiczna
1972
Portret - 7
Opieka pedagogiczna
1972
Wszystko
Opieka pedagogiczna
1972
Klocki
Opieka pedagogiczna
1972
Kocha... Lubi... Szanuje...?
Opieka pedagogiczna
1970
W tył zwrot
Opieka pedagogiczna
1965
Uwertura
Opieka pedagogiczna
1965
Znajomi
Opieka pedagogiczna
1964
Najpiękniejsza
Opieka pedagogiczna
1964
Szczęśliwy znalazca
Opieka pedagogiczna
 PION REŻYSERSKI (1)
1978
Hallo Szpicbródka, czyli ostatni występ króla kasiarzy
Reżyser
 SCENOGRAFIA (1)
1968
Wniebowstąpienie
Scenografia
 PRODUKCJA (1)
1973
Rodzina
Kierownik produkcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2018
Scroll