PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Karol Marczak
URODZONY: 01 listopad 1902, Żyrardów
ZMARŁ: 20 luty 1977 w wieku 74 lat, Wrocław
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (32)
1972
Opieka nad potomstwem u owadów
Reżyser
1970
Komórki świata roślin
Reżyser
1968
Z życia pijawek
Reżyser
1967
Pierwotniaki
Reżyser
1966
Owady są wszędzie
Reżyser
1966
Różnorodność form w świecie owadów
Reżyser
1964
Porosty
Reżyser
1964
Stułbia
Reżyser
1963
Glony
Reżyser
1963
Rak i inne skorupiaki
Reżyser
1963
Śluzowce
Reżyser
1963
Z życia pająka
Reżyser
1962
Salamandra i traszki
Reżyser
1961
Żółwie
Reżyser
1960
Rozwój mchu
Reżyser
1960
Życie to ruch
Reżyser
1958
Podwodne gniazda
Reżyser
1958
Praca serca zarodka troci
Reżyser
1957
Kwiaty
Reżyser
1957
Od kwiatu do owocu
Reżyser
1957
Ryby labiryntowe
Reżyser
1956
Rozwój zarodka ptaka
Reżyser
1955
Plankton słodkowodny
Reżyser
1950
Grabarze
Reżyser
1950
Grajkowie naszych łąk
Reżyser
1950
Grzyby
Reżyser
1950
Nieznani sprzymierzeńcy
Reżyser
1950
Osnuja
Reżyser
1950
Pantofelek
Reżyser
1947
Wrotki mcholubne
Reżyser
1947
Motyle
Reżyser
1947
Mięczaki
Reżyser
 ZDJĘCIA (18)
1985
Karol Marczak - Pionier filmu biologicznego
Zdjęcia
1972
Opieka nad potomstwem u owadów
Zdjęcia
1970
Komórki świata roślin
Zdjęcia
1968
Z życia pijawek
Zdjęcia
1967
Pierwotniaki
Zdjęcia
1966
Owady są wszędzie
Zdjęcia
1966
Różnorodność form w świecie owadów
Zdjęcia
1964
Stułbia
Zdjęcia
1963
Rak i inne skorupiaki
Zdjęcia
1963
Śluzowce
Zdjęcia
1963
Z życia pająka
Zdjęcia
1961
Żółwie
Zdjęcia
1960
Rozwój mchu
Zdjęcia
1960
Życie to ruch
Zdjęcia
1950
Symbioza
Zdjęcia
1950
Zwalczamy gruźlicę
Zdjęcia
1950
Życie sosny
Zdjęcia
1950
Życie wiśni
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (16)
1972
Opieka nad potomstwem u owadów
Scenariusz
1970
Komórki świata roślin
Scenariusz
1968
Z życia pijawek
Scenariusz
1967
Pierwotniaki
Scenariusz
1966
Owady są wszędzie
Scenariusz
1966
Różnorodność form w świecie owadów
Scenariusz
1964
Osy i ich gniazda
Scenariusz
1964
Porosty
Scenariusz
1964
Stułbia
Scenariusz
1963
Glony
Scenariusz
1963
Rak i inne skorupiaki
Scenariusz
1963
Z życia pająka
Scenariusz
1962
Salamandra i traszki
Scenariusz
1961
Żółwie
Scenariusz
1960
Rozwój mchu
Scenariusz
1960
Życie to ruch
Scenariusz
 AKTOR (2)
2022
Performance
Uczestnik
2021
Podgląd
Operator telewizyjny
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll